Menü

20 Nisan 2011

Beyazkutu Sayın Serdar Çınar röportajı

Merhaba Serdar Bey, bize kendinizden ve beyazkutu.com’dan bahseder misiniz?
Ben Serdar ÇINAR, 1984 yılında İstanbul’da doğdum. İstanbul Üniversitesi İşletme bölümünde lisans ve yine İstanbul Üniversitesi Sosyal Yapı ve Sosyal Değişme Bölümünde yüksek lisansımı tamamlamamın ardından ticaret hayatıma aile şirketimizden koparak kendi girişimlerimle devam etmeyi uygun buldum ve o günden bugüne bir çok web girişimim oldu. Bunların bazıları yatırımcılarla büyüdü ve Türkiye’de adından bahsedilir markalar haline geldi, bazılarıysa halen benim ve ortaklarımın kontrolünde hayatına devam ediyor. Beyazkutu.com 2010 Haziran ayında ortağım Hamdi Külahçıoğlu ile beraber kurduğumuz bir platform olarak bugünlere geldi. Kendisinin moda sektörünün içinden gelen birisi ve benim de bir web girişimcisi olduğumu düşünürsek aslında beyazkutu.com’un ne olduğunu da rahatça anlayabiliriz diye düşünüyorum…
Çok kısa birkaç cümleyle beyazkutu’yu insanlara anlatmak isteseniz neler söylerdiniz?
 Beyazkutu.com Türkiye’de bir ilk ve de tek olarak dünyaca ünlü moda markalarının sezon ürünlerinin özel avantajarla müşterilerine sunulduğu yetkili internet satış sitesidir.
 Gayet açıklayıcı oldu sanırım…
Ancak ben yine de sormak isterim; beyazkutu.com internette mantar gibi türeyen ‘private shopping’ sitelerinden birisi mi?
Hayır değil. Hatta tam da ayrıldığı nokta burası aslına bakarsanız… beyazkutu.com o bahsettiğiniz sitelerin çok ötesinde, hem sadece en iyi markaları hem de bu markaların sezon ürünlerini satan bir web sitesi. Üstelik de tüm bunları ‘yetkili’ ve bir çoğunda da ‘tek yetkili’ internet satış sitesi olarak yapıyor.
 Yani bir indirim sitesi değil? Ya da indirimleri farklı şekilde yansıtıyor? Öyle mi?
Tabi ki indirimli ürünler de satıyor. Hatta bu indirim ve avantajları birkaç sezon önceye ait, çoğu serisini kaybetmiş ürünlerde değil, sezon ürünlerinde sağlıyor. Bu da onu özel kılan argüman oluyor pek tabi ki…
Yani mağazadan alacağımız bir üründe de mi ekstra bir avantaj sağlıyorsunuz?
Aynen öyle… beyazkutu.com’dan alacağınız sezon ürünlerinde , Türkiye’nin başka hiçbir yerinde sağlayamayacağınız –ister mağazalarında isterse de internette- sağlamayacağınız avantajlar sağlıyorsunuz. Örneğin Tommy Hilfiger marka bir ürün Türkiye’deki tüm mağazalarında 400 TL ise, bu ürüne beyazkutu.com’dan 40 TL ‘lik bir avantajla sahip olabilirsiniz.
 Bu avantajı biraz daha açar mısınız?
 Beyazkutu.com’da gördüğünüz tüm sezon ürünlerinde, sezon fiyatının %10’una denk gelen bir rakamda ‘beyazpuan’ kazanırsınız. Beyazpuan, bizim sitemize özgü bir tür para-puandır. Bu puanlarınızı doğrudan alışverişlerinizde kullanabilirsiniz. Böylelikle her sezon ürününde Türkiye’nin başka hiçbir yerinde bulamayacağınız bir avantaja sahip olabiliyorsunuz. İşte bu da insanların ürünleri web sitemizden almasına vesile olan sebeplerden sadece biri…
Bununla beraber sitenizde indirimli fırsat ürünlerinin de olduğunu görüyoruz.
 Evet, pek tabi ki indirimli fırsat ürünleri de sitemizde yer almaktadır. Bu ürünlere de web sitemizdeki fırsatlar ve kampanyalar bölümünden ulaşabilirler. Bu alanda da sadece özel ve kaliteli markalara yer veriyoruz.
Web sitenize ve kampanyalarınıza olan ilgi nasıl?
 Beyazkutu sadece 6 ay gibi kısa bir sürede, ekstra hiçbir pazarlama atağı gerçekleştirmeden ve tamamen organik olarak100.000’in üzerinde üyeye ulaştı. Bu üyelerin tamamı web sitemizde yetkili satış hakkını elimizde bulundurduğumuz markalara ve sonrasında da topyekün tüm sitemize meraklı moda tutkunlarından oluşmaktadır.
 Peki Serdar Bey, bize ayırdığınız süre için teşekkür eder başarılarınızın devamını dileriz.
 Ben teşekkür ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder