Menü

11 Ekim 2013

Profiterol yaptım :)


Biraz zahmetli ama genellikle hepimizin sevdiği sunumu zevke göre değişebilen bir lezzet şöleni benim için profiterol.Tarifi ve resmini sizlerle paylaşmak istedim .Yapmak isteyenlere şimdiden kolay gelsin yiyenlere afiyet olsun:)

Hamuru için;
  • 1,5 Su Bardağı Su
  • 100 Gr. Margarin
  • 1 Su Bardağı Un
  • 5 Adet (Orta Boy) Yumurta
  • 1/2 Çay Kaşığı Tuz
  • 1/2 Çay Kaşığı Şeker
İç Kreması için;
  • 2,5 Su Bardağı (500 ml) Süt
  • 2 Çay Bardağı Toz Şeker
  • 1 Çay Bardağı Un
  • 2 Tatlı Kaşığı Nişasta
  • 1 Paket Vanilya
  • 2 Yumurta Sarısı
Profiterol Hamurunun Yapılışı;
  • Küçük bir tencereye suyu koyun ve kaynatın.
  • Su kaynayınca margarini ekleyin ve eritin.
  • Margarin eriyince un, tuz ve şekeri ekleyin ve çırpma teli hızlıca karıştırın. Sulu bir hamur kıvamında olan karışım kaynayınca (göz göz olunca) altını kapatın ve tezgahın üstünde 5-10 dk. ılınması için bekleyin.
  • Karışım ılınınca yumurtaları TEKER TEKER ekleyin. Her bir yumurtayı ekledikten sonra el mikseri (parçalayıcı bıçaklı olan) ile iyice çırpın. Yumurta karışıma iyice karıştığında diğer yumurtayı ekleyerek işlemi tekrarlayın.
  • Karışımı buzdolabına kaldırarak yaklaşık 1 saat iyice soğutun.
  • Tepsinizi hafifçe yağlayın.
  • Karışımdan bir çay kaşığı alarak, ikinci çay kaşığı ile itmek suretiyle, kabarma payı olması gerektiği için, 2cm. aralıklarla dizin.
  • Önceden 200 derece ile ısıtılmış fırına koyun.
  • 20 dk. 200 derecede pişirin, daha sonra ısıyı 150 dereceye düşürerek 25 dk. daha pişirin. Fırını kapatın. Fırının kapağını açmadan içinde 10-15 dk. daha bekletin.
  • Soğuyunca hazırladığınız kremayı sıkma tüpüne doldurun ve orta kalınlıkta bir uc takın.
  • Hamur topunun yanından veya altından, tüpün ucunu batırın ve içine kremayı sıkın.
  • 1 Paket hazır çikolata sosunu 2,5 su bardağı süt ile pişirin. (Ben yine mikrodalga fırında pişirdim.)
  • Sos ılınınca hamurların üzerine gezdirin.
İç Kremanın Yapılışı;
  • Vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kapatın ve vanilyayı ekleyin. Sürekli karıştırarak yada mikser ile çırparak soğutun.

3 yorum: