Menü

05 Temmuz 2014

Sahura misafirim var benim :)


Malum mübarek Ramazan ayını yaşadığımız şu günlerde her ne kadar oruç tutamıyor olsam da sofram da oruç tutanları ağırlıyor olmak en azından havayı solumak adına çok memnun ediyor beni.Bu gece de sevdiğim arkadaşlarımla sahur geçirecek olmanın keyifiyle sıvadım kolları girdim mutfağa :) 

Şu milföy hamuru nasıl bir kurtarıcıdır yarabbim.Her şekle girer,lezzeti güzel yiyeni de yapanı da mutlu eder..Her seferinde farklı şekiller vererek sanki farklı börekler ikram ediyor olmak gerçekten çok keyifli.Yapmayı en çok sevdiğim şekli ise bu gece hazırlayıp fırından yeni çıkardığım kokusu mis gibi şu an evi sarmış olan Bonbon Böreği.Bilenler muhakkak fazlacadır ama bilmeyenlere kısaca bahsetmek istiyorum.

İç malzemeyi zevke göre hazırlayabileceğinizi belirtmekle beraber ben hep tercihimi Banvit'in Kokteyl Sosislerinden yana kullanıyorum sebebine gelince şekil itibariyle Bonbon böreğinin yapım aşamasına çok uygun paket şekli verirken tombul sosisler içinde şeker varmışcasına dolgun duruyor ve rahat şekil alıyor börek.




Kişi sayısına göre yada ikram tercihinize göre milföy yaprağı adedinizi kendiniz belirliyorsunuz.Her bir yapraktan ben bir börek elde ediyorum ama ikiye bölerek daha küçük ve fazla adette Bonbon böreği elde etmeniz mümkün.Elinizle yada bir merdane yardımıyla hafiften açtığınız milföy yaprağının ortasına bir Banvit kokteyl sosis yerleştirip üst üste gelecek şekilde katlayıp kenarlarını bonbon şekeri şeklinde kıvırıyorsunuz.



Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisie diziyorsunuz.Dilerseniz kıvırdığınız kısımlara alüminyum folyo ile süs yapabilirsiniz.Üzerlerine yumurta sarısı sürüyorsunuz.




Önceden ısıtılmış 190-200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyorsunuz.Fırından çıkardıktan sonra bu şık ve lezzetli börekleri servis tabağına alıp konuklarınıza servis yapıyorsunuz :)



Deneyenlere şimdiden kolay gelsin yiyenlere de afiyet olsun...

Sevgilerimle...

6 yorum:

  1. Ay süper olmuş çok pratik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle canım hem göze hem mideye hitap ediyor dene:)

      Sil
  2. benimde pratikliği açısından sıkça tercihim :)

    YanıtlaSil
  3. Süper olmuş ya canım çekti ellerine sağlık :) Bu sahurda bende denicem :) Blogumdan bakabilirsin senin kadar güzel yapabilir miyim bilmiyorum ama :))

    http://kozmetikcantasi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğenmene sevindim canım dene bencede eminim çok güzel olacak:)

      Sil