Menü

10 Ocak 2015

Bu da İzmir Usulü Tava :)

Tava  genelde Doğu ,Güneydoğu bölgesinde daha yaygın ve çok daha ehil ellerde yapılan çok lezzetli bir kebap türü olarak bilinir.Canım Eegeliyiz diye hep sebze zeytinyağlı besleniyor değiliz arada bizde hafif kaçamaklar yapıyor farklı lezzet arayışlarına giriyoruz :)Ama bunlar yine en hafif hallere bürünmüş şekilde oluyor örneğin kırmızı et yerine beyaz et salça yerine bol domates tereyağı yerine zeytinyağı kullanıyoruz.Alışkanlık iste..

Gelelim bizim Ege usulü tavamızda kullandığımız malzemelere;

Kişi sayısına göre derisi alınmış tavuk but

4-5 adet büyük boy elma dilimi şeklinde doğrnmış dometes(kabukları soyulmuş)

4-5 adet büyük boy oldukça iri doğranmış soğan

10 adet iki yada üçe bölünmüş sivri biber

3 orta boy elma dilimi doğranmış patates(tercihen)

10 diş sarımsak (bütün)

Tuz,karabiber,kırmızı biber

Zeytinyağı



Yapımı oldukça kolay zaten fırın tepsisinin her yerini yağlıyoruz.Ardından tavuğu diziyoruz ve doğranmış tüm malzemeleri aralara yerleştiriyoıruz.En son baharatlrı ilave edip biraz daha zeytinyağı gezdirdikten sonra 200 derece fırında yaklaşık 1 saat (tabii fırına göre değişir siz pişme ve kızarmasını takipleyin lütfen)pişiriyoruz.Önce suyunu salan daha sonra çekip kızarmaya başlayan tava yı soğutmadan ve tabak servissiz tüketmenizi öneririm.
Hepinize afiyet olsun:)

2 yorum:

  1. Gelince yaparsın artık bana :))

    YanıtlaSil
  2. Evet evet evet :)))) benden begenmezsen istikamet Tavaci Recep hahaha

    YanıtlaSil