Menü

12 Şubat 2015

Sir ağda hakkında merak edilenler‏..

Sir Ağda hakkında merak edilenler - 1

Yüz yıllardır istenmeyen tüylerden kurtulmanın yolları denenmiştir. Sadece kadınlar değil, erkekler de tüylerden kurtulmanın yollarına başvurmuştur. Ninelerimiz anlatır; çam ağaçlarından topladıkları reçine ile tüylerini alırlarmış.  
Sadece estetik amaçlı değil, hijyen açısından da tüylerin alınması gereklidir. Kılların yoğun olduğu bölgelerde bakteriler çoğalarak hoş olmayan kokulara sebebiyet verebilirler. 

Günümüzde tüylerden kurtulma iki temel yönteme dayanır:
Epilasyon ve Depilasyon
Epilasyon yöntemlerine örnek olarak; iğneli epilasyon, lazer epilasyon, foto epilasyon verilebilir.
Depilasyon yöntemlerine örnek olarak; sir ağda, şeker ağda, cımbız ile alma, ip ile alma, jilet gibi örnekler verilebilir. 
Sir ağda bir depilasyon yöntemidir. 

Sir Ağda Nedir?
Çam ağaçlarından elde edilen reçinenin belirli işlemlerden geçirilerek ağdaya dönüştürülmüş halidir. Sir ağda şeker içermediği için kıl köklerini beslemez. Aksine kıl köklerini zayıflatarak kıl çıkış sürelerini uzatır. Sir ağda ile cilt üzerindeki ölü tabaka da alındığından vücuda doğal bir peeling yapılmış olur. Böylece cilt tazelenir. 

Sir Ağdada dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Öncelikle cildimizde kullanacağımız ürünün kalitesine dikkat etmeliyiz. Kaliteli Sir Ağda nasıl anlaşılır yazımızı okumalısınız. Ağdanın viscosite oranı cildinize uygun olmalıdır.


Viscosite Oranı nedir?
Her şeyin bir ölçü birimi vardır. Örneğin uzunluk metre, ağırlık kg ile ölçülür. Ağdanın ölçü birimi viscosite denilen yapışkanlık oranıdır. İnsan vücuduna kullanılabilecek viscosite oranı 5200-5400cps arası iken Tanaçan sir ağdalarında viscosite oranı 5300cps’dir. 
CPS=Centipoise ( Viscosite ölçü birimidir ) 


Sir Ağda yaparken acıyı azaltmak mümkün mü?
Ağda uygulamasında acıyı yok etmek mümkün değil ancak azaltmak mümkün:
  • Ağda uygulamadan önce cildinize ince tanecikli talk pudrası kullanırsanız cildinizi bir kalkan vazifesi görerek koruyacaktır. 
  • Regl döneminde ağda uygulaması yapmaktan kaçının. Regl dönemi kadınlar için ağrı eşiğinin düşük olduğu bir dönemdir. 

Ağda için en uygun dönem, reglden bir hafta sonrasıdır. 

Sir ağda hakkında merak ettikleriniz için www.tanacan.com ziyaret edebilir, buradan iletebilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder