Menü

02 Mart 2015

Yaz Gelip Kapımızı Çalmaya Hazırlanırken Doğru Adres Mordoğan..



İzmir'in Karaburun ilçesine bağlı mütevaziliğinden ödün vermeyen tabiatın tüm güzelliklerini cömertçe sergileyen bir balıkçı kasabası Mordoğan..Özellikle 70 çeşit mor çiçeğiyle ,güneşin harika doğuş ve batışıyla bilinir büyük ihtimal adını oradan almıştır.



Son zamanlarda değişen tatil anlayışına inat Mordoğan'a adım atar atmaz kendinizi 90'larda bir tatil filmi karesinde hisediyorsunuz ve zorlu virajlı yolu iyiki sabırla bitirmişim diyorsunuz.Herşey o kadar doğal ki sokaktaki esnaftan balıkçısına plajından oteline,eğlence yerlerine kadar ilerleyen yıllara rest çekiyor adeta.Herşey var ama lüks tabir ettiğimiz kasıntı durumdan uzak.Özellikle İzmir'lilerin tercih sebebi çünkü mesafe sadece 80 km.Ben İstanbul'dan gelip bu doğallığa dokunmak istiyorum derseniz yaklaşık 650 km karayolu ile.Ankara 680 km mesafede.En mantıklısı uçak ile İzmir daha sonra ver elini Mordoğan..





 Suyunun temizliğinden dolayı mavi bayraklı plajlarında içiniz rahat bırakabilirsiniz denizin kollarına kendinizi.Yakın mesafelerdeki beachlere gitmek zor geliyor ben uzaklaşmak istemiyorum bu hareketlilikten diyorsanız bu şirin beldede merkez sahilden denize çok rahat girebilirsiniz hem sığ hem kum ayrıca.Kimsede size öyle garip garip dönüp bakmaz




Denizden babam çıksa yerim diyenlerdenseniz doğru adrestesiniz doya doya içiniz rahat yiyebilirsiniz en lezzetli taze balığı hemde en ekonomik fiyatlara çünkü balıkçılık halkın geçim kaynakları arasında yer alıyor.Sadece sahili ve plajları değil bu güzel kasabanın sokak araları bile görülmeye değer yaşanmışlıkların izleri korunuyor.Yeşilin ve mavinin müthiş uyumunu yakalayıp gözlere bayram ettirebilirsiniz.Tabii oksijen oranının yüksek olması bu durumda çok doğal çekin ciğerlerinize mis mis..




Tüm gün denizin tadını çıkardınız dinlendiniz bittimi bitmez Mordoğan keyfi.Akşam kurulan gece pazarlarında kendinizi kaybedebilirsiniz.Çeşit çeşit hediyelikler sizi bekliyor olacak.Sahilde akşam oldumu palmiyeler rengarenk ışıklarla öyle güzel buluşuyor ki denize yansıması baş döndürücü.




Hani derler ya bazı şeyler anlatmakla olmaz ancak yaşanırsa anlaşılır Mordoğan tam da öyle bir yer ne kadar anlatılırsa anlatılsın hep sanki kelimeler eksik kalıyor .Tatil planlarınız arasında muhakkak olmalı anlayacağınız.

Sevgiler...

2 yorum:

  1. Karaburun merkez daha güzeldir. Hele ki incirlikoy plajı <3 bodrum plajı :)))

    YanıtlaSil
  2. Ben Karaburun ,Balıklıova,Mordoğan birbirinden ayıramıyorum nedense :)Ve bu yollardan geçerken Un Kurabiyesi satın almak ve yemek benim için ayrı keyif:))

    YanıtlaSil