Menü

30 Ekim 2013

Meyve Jöleli Muhallebim:)

Hem yapımı kolay hem lezzetli hem diğer tatlılara göre hafif bir tatlı yemek isterseni denemeden geçmeyin derim .Buyrun tarifi;

        1 litre süt

        1 su bardağı toz şeker

        2 parça damla sakızı

        1 paket vanilya

        4 yemek kaşığı un

       1 paket çilekli jöle

   Üzeri için;Dondurma


Süt, şeker, vanilya, damla sakızı ve unu bir tencerede orta ateşte koyulaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp bardak veya kaselerin 3/4’ünü doldurun. Buzdolabında soğutun.
Jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Meyveleri muhallebilerin üzerine yerleştirin. Jöleyi üzerine ekleyin ve tekrar buzdolabına alarak jöle donuncaya kadar bekletin.Servis aşamasında dondurmadan yardım alın :)


1 yorum: