Menü

17 Ekim 2014

Kabak Çiçeği Dolması..

Sizleri  bilmem ama bu lezzetle tanışıp da sevmeyene pek rastlamadım ben.Özellikle biz Egelilerin pek sevdiği zahmetli olmayan ama bir kaç detayı olan bir dolma türü Kabak Çiceği Dolması.Detaylarına gelince sabah çok erken toplanması gerekiyor çiçekler kapanmadan.Satın alacaksanız da pazarda çok erken saatlerde olur ve tükenir.Diğer detay ise zaten küçücük olan çiçeklerin içini sıkı sıkı doldurmayıp bir tatlı kaşıgını geçmemeniz gerekiyor ağız kısımlarını çiçeğin kendiyle kapatacak şekilde anlayacağınız.Görünen açıkta iç kalmayacak.Ha bir de ayıklanıp temilenmesi var tabii,sap kısmındaki yeşilliği koparıp iç kısmında ki sarı kısmı nazikçe çiçeği delmeden alıyor olmanız lazım o kadar hassaslar ki anlatamam:)Ben içini kavurarak hazırlayanlardanım çünkü zaten çok ince olan çiçek çigden iç hazırldığınızda daha geç bişiyor ve çiçek erime rikiyle karşı karşıya kalıyor.Şimdigelelim malzemelere;

-20 kabak çiçeği

-1 bardak pirinç

-1 soğan

-1 domates

-maydonoz,nane

-tuz karabiber ve istege bağlı olarak pul biber ve diğer baharatlar

-zeytinyağı

-yine istege bağlı ama ben sevmiyorum ve kullanmıyorum kuş üzümü ve fıstık ilave edilebilir..

Hazırlanışı;

Soğanı küçük doğrayarak zeytinyğında pembeleştiriyoruz.Ardındanyıkanıp süzülmüş pirinci ılave edip şeffaf bir renk alana kadar kavuruyoruz.Rendelenmiş domatesi ve baharatları ilave edip bir iki karıştırdıktan sonra 1 su bardağına yakın suyu ilave edip en son doğranmış yeşillikleri ilave edip ağzını kapatarak demlenmeye bırakıyoruz.Ilıyan hatta soğumaya yüz tutan içi kabak çiçeklerinin içine itinayla yerleştiriyoruz.Tencereye dizdiğimiz çiçek olmalarının üzerine zeytinyağı gezdirip suyunu ilave ediyoruz ve kısık ateşte pişiriyoruz.



Afiyet olsuunnn:)



3 yorum:

  1. ececim ellerine sağlık.
    İzmirli bir arkadaşımın ellerinden yemiştim, tadı damağımda :)

    YanıtlaSil
  2. canım benim gel sen bir de benden ye:))

    YanıtlaSil